Lidt om mig

 

Webdesigner Gunnar Frederiksen

hjemmeside4you.dk

Jeg hedder Gunnar, og jeg er 61 år gammel. Jeg har ikke nogen fin uddannelse indenfor programmering, eller IT, Jeg er vel det man kalder for autodidakt, hvilket er et fint ord for ikke at have lært noget.
Jeg har interesseret mig for kode lige siden jeg fik min første computer i starten af firserne. Ja – computer er vel så meget sagt, de fleste kan nok huske “Commodore 64”, sådan en havde jeg ikke. Jeg havde anskaffet mig en lidt mindre “Commodore Vic 20”, senere fik jeg så en “Commodore 128” – det var vildt! Den brugte kassettebånd som lager medie til de data den brugte for at eksekvere de små programmer, den var i stand til at køre.

Den første rigtige PC’er jeg fik, havde en harddisk på ikke mindre end 40 MB, til sammenligning har den jeg sidder ved nu en harddisk på 2 TB. Så der er sket lidt.

Min første interesse gik på at lave små programmer i den tids programmeringssprog, såsom Basic, Comal80 og Pascal, sidstnævnte udmærkede sig ved at jeg kunne compilere mine programmer til en eksekverbar fil.

For lige at få styr på hvor vi er henne på tidslinjen, så var det dengang de store selskaber indenfor videoudlejning, kæmpede om hvad der skulle overleve…. VHS eller Betamax.

Da internettet så var kommet for at blive, var hjemmesider et must at lære. De første hjemmesider jeg lavede, var i ren HTML og selvfølgelig CSS til at gøre det lidt pænere. Det var først senere, da jeg begyndte at kode i ASP – det man i dag kalder for Classic ASP – og som man ikke bruger længere, at det var muligt at lave hjemmesider som var aktive på server siden. Microsoft’s programmeringssprog kom senere til at hedde ASP.NET!

Måske nogen kan huske dengang hjemmesider begyndte at skrive sådan noget som: “Vær stille når du bevæger dig rundt på min hjemmeside” når man sad og surfede efter midnat. Det var fordi programmøren havde gjort brug af en “if then else” sætning, som tog stilling til hvad klokken var på det givne tidspunkt og skrev den sætning som vedkommende havde valgt, den kodelinje blev vejet og målt på serveren.

ASP og PHP er begge kodesprog som er aktive på server siden.

I dag koder jeg ikke hjemmesider helt fra bunden, der findes platforme som er frit tilgængelig , der klarer den slags. Jeg bruger WordPress, der er andre derude, men vælger du at få mig til at lave din hjemmeside, så får du den lavet på en WordPress platform.

Der er som sagt flere ting at vælge imellem:

  • Drupal eller WordPress
  • Beaver builder eller Visiual builder
  • Divi eller Astra

Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke nogen holdning til det ene frem for det andet, nogle vil hævde at den ene er hurtigere end den anden, men i så fald er det millisekunder vi snakker om, og hvornår har du været inde på en hjemmeside og tænkt…. den her side kunne godt have været læst ind et kvart sekund hurtigere!

Jeg har valgt WordPress (platform) og Divi (tema) med Visiual builder (editor). Men jeg kunne lige så godt have valgt noget andet, og været tilfreds med det.

For mig er indhold, kvalitet og det visuelle langt vigtigere. Jeg var for nyligt inde på en hjemmeside, og jeg var helt blæst omkuld, jeg synes den var så ekstrem godt lavet, at det varede lidt inden jeg fandt ud af hvad vedkommende lavede, for jeg havde så travlt med at kikke på de fede detaljer i designet.

Nu er det vigtigste ord vedrørende hjemmesider “responsive” og når nogen snakker om responsive hjemmesider, så mener de sider der ser godt ud på alle skærme, altså PC, tablet og smartphone. I den forbindelse skal det lige nævnes at Google ranker efter “Mobile First” det vil sige at Google først kikker på hvordan hjemmesiden ser ud på mobile enheder, og så kan det godt være du ikke kan lide Google, men hvornår har du sidst hørt om nogen der bruger Bing som søgemaskine? nej vel!

Jeg tror mere på at du har prøvet at forfølge et google link til en hjemmeside, og har opgivet efter nogle sekunder, fordi du har følt at den var kompliceret at finde rundt i, går tilbage til søgesiden og vælger et andet link.

Sandheden ved os er, at vi er usandsynlig utålmodige, for hvis ikke hjemmesiden fanger vores interesse indenfor de første sekunder vi er på siden, så vælger vi den fra.

Mit mål er at lave hjemmesider der leverer på design og indhold. Sider der fanger din målgruppe, og måske skaber nye kunder. Der må ikke være “døde” link på siden, ting skal virke. Det skal se godt ud. Siden skal holdes ved lige. Det er helt grundlæggende krav til en hjemmeside.

Med de ting på plads, så får du en fantastisk hjemmeside!

 Gunnar